Blog yang aku Tabik Spring

English Corner

Blog Rilek - Rilek

Blog Masak-Masak

Blog Bisnes

Sunday, March 31, 2013

BerBaik Sangka Dalam Berukhwah

“Dari Abu Hurairah berkata: Bersabda Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa-sallam: Aku peringatkan kamu dari prasangka sesungguhnya prasangka itu adalah bisikan yang paling bohong. Dan janganlah kamu mencari-cari rahsia (kelemahan, ke’aiban dan keburukan saudaranya), janganlah merasa-rasakan (yang bukan-bukan), janganlah kamu melakukan pertengkaran, jangan berhasad (dengki), jangan berbenci-bencian, janganlah membelakangkan (saudaramu seagama). Dan jadilah kamu hamba Allah yang bersaudara”. [HR Bukhari] 

Thursday, December 1, 2011

Alam

" Kerana alam itu bertasbih pada-Nya,
kerana itu ia tak pernah gagal mentarbiyah manusia"

Kata-kata diculik di blog TepianMuara.
Kata-kata yang hebat dan mendalam maksudnya...... 

Wednesday, November 30, 2011

Sila jangan jadi hampeh

Apobilo engkau mengatakan yang ekau sedang memberi motivasi, manakalo pado maso yang samo engkau sedang membanding-bandingkan mereko dan meragui kreadibiliti mereko.. Maka ketahuilah, Itulah kehampehan yang nyato.. dan ekau jugo berjayo buat aku menyampah! Sekian.

Nota buku lali : Hampeh adalah mencarut dalam bahasa yang murni bak kata pakcik hamka. woha!

Tuesday, November 29, 2011

Tangan Di hulur, Ukhwah Terjalin

Money says Earn me forget everything, 


Time says follow me forget everything, 


Future says struggle for me forget everything. 


"ALLAH" simply says only remember Me and I will Give you everything. 





ps 1 : Tajuk entry tak ada kena mengena dengan isi entry.


ps 2 : aku skang ni suka post entry dengan gaya post status pesbuk. Jadi jangan tanye la kenapa entry pendek2. dan kata2 kat atas tu aku copy dari pesbuk gak. status sape ntah aku lupa. eh jap. yang aku ni beria-ria meng'explain' ni dah kenapa kan. macamlaaa ade orang baca. kah3. ok bye!

Sunday, November 27, 2011

Zam Zam

Assalamu'alaikum.
  • Zam Zam Is 18" x 14" ft & 13 meters deep well. 
  • It Started 4,000 years ago never dried, since then Never Changed d taste. 
  • No algae or plant growth in d pond. 
  • Thus No disease caused was tested by European labs & declared fit for drinking. 
  • This small pond provides water 2 millions of people, 
  • thru heavy motors pulling 8,000 liters per sec 
  • And after 24 hours it completes its lever in only 11 mins 
  • thus its water lever never decreases 
Hebat Allah.


Sekian, wassalam.

Tuesday, June 29, 2010

Assalamu'alaikum~

Hi, there!
Yeah i'm no newbie here.
Actually aku ade blog sebelum nih tapi dah delete.
Pastu tetibe aku rase nak buat balik blog. (ya, saya tau saya mengada2)
dan masih menggunakan url yg sama, asmalalalala.blogpsot.com
so here i am!
Aku bukak blog ni cause i want to share my favorite blog with other people,
blog yang aku rase interesting and worth looking.
Lagipon senang aku nak membaca belog2 orang lain kan. aku campak semua kat sini.
ok nak cakap tu je. gudebai!

ps1: Kalau anda ade buat bisnes on9, sila beri link pada saya and i will put it here. free of charge!! (sbb saya bdk baik) hehe. Tp dgn syarat, bisnes anda adalah HALAL ya.^_^

ps2: Kalau anda rasa blog anda best, berilmiah, sopan, berkonsepkan la tahzan, punya banyak info yg berguna or ape2 lah yang cam bagus, sila beri link anda. (bagi ja, jangan malu2 ^_^ )

ps3: Kalau anda tahu blog yg anda rasa sangat best dan bagos untuk perkembang otak mahupon tulang sum-sum (contohnya seperti : blog cikgu, rakan, sedara mara ipar duai bla bla bla) sila beri link itu kepada saya. kerana saya amat suka menerjah-terjah blog.

ps4: Segala link yg cambest bleh ditinggalkan di ruang komen atau di chat box di sebelah kanan blog ini.

Jap3. Kenapa aku kejap bahasakan diri sebagai 'aku' kejap bahasakan diri sebagai 'saya' ek??

Aargh lantak la.

hehe.

SALAM PERKENALAN!! ^_^

Lots of Love,
Asmalalalala